Dosarul juristei care a reusit sa dea cel mai mare "tun" cu terenuri in Bihor, a fost finalizat, prejudiciul in acest caz depasind 3 milioane de euro. Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate Oradea a inceput cercetarile in urma cu 4 ani referitoare la reconstituire frauduloasa a drepturilor de proprietate asupra unor terenuri din municipiul Oradea si din comuna Bors.
Potrivit Politiei Romane, in 2002, Primaria Oradea a sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Oradea cu privire la falsificarea unor documente pe care Erzsebet Urbanovici, 47 de ani, le-a folosit in fata instantei pentru a obtine reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 13,02 hectare de teren din apropierea cimitirului Rulikovski. In aceeasi perioada, si Primaria Bors a sesizat procurorii, deoarece Urbanovici folosise aceeasi metoda pentru a obtine 10 hectare de teren in comuna.
Anchetatorii spun ca femeia obisnuia sa ia in intretinere, inca din 1984, diverse persoane in varsta care nu aveau mostenitori, in schimbul bunurilor mobile si imobile ale acestora.
Dupa 1990, jurista a studiat la Arhivele Nationale Oradea lista fostilor proprietari de terenuri si de cladiri dinainte de nationalizare, dupa care, profitand de coincidentele dintre numele fostilor proprietari si, respectiv ale persoanelor pe care le avea in intretinere, a falsificat mai multe documente. Ulterior, actele au fost introduse ilegal in dosarele de la Arhivele Nationale.
Urmatorul pas in escrocherie il reprezenta formularea de actiuni judecatoresti pentru reconstituirea dreptului de proprietate. Este evident ca Urbanovici castiga proces dupa proces, deoarece instanta lua in considerare actele trimise oficial de Arhive, care, cum spuneam, erau falsificate de invinuita. Politistii au stabilit ca Urbanovici a falsificat un contract de donatie imobiliara a suprafetei de 23,02 hectare