Restaurantul Kiraly Csarda este un restaurant cu specific unguresc plasat in centrul Capitalei, intr-o vila cocheta din cartierul Dorobanti. Nu stim in ce masura proprietarii si-au propus in mod expres acest lucru, dar interiorul localului nu iese prea mult in evidenta, lasand loc liber pentru senzatiile starnite de mancarurile unguresti, recunoscute in lume pentru gustul deosebit, specific.
Ca sa nu iesim din tipare, spunem totusi ca interiorul localului este decorat in stil rustic, dar nu agresiv, atentia fiind concentrata mai mult pe servire si mancaruri.
Ca sa evitam pleonasmul, nu mai spunem ca mancarea ungureasca este condimentata, dar trebuie sa precizam insa ca cea care se serveste la Kiraly Csarda are gustul "temperat", mai de oras, deci poate fi servita si de o persoana care se da in vant dupa alimentele iuti.
Potrivit bucatarului sef al localului, care desi este femeie, stie foarte bine ce spune si ce face, o masa buna la Kiraly Csarda poate incepe cu ciuperci a la Peter, un amestec de carnati, branza de burduf, marar, ciuperci, toate invelite intr-o crusta pufoasa din pesmet. Ciupercile lui Peter se servesc calde si pot fi urmate de un gulas traditional, despre care tot romanul stie ca este o supa mai groasa, din carne de vita, cartofi, galuste si multe condimente, dulci sau iuti. Printre specialitatile casei se numara ficatul de gasca cu pere la gratar si sos de afine, la care bucatarul recomanda un vin rosu Kek Frankos.
Pentru desert, din numerosele variante puteti alege galustele Somloi sau laptele de pasare, o crema de vanilie, foarte fina si parfumata, servita cu galuste. Este putin probabil ca o singura persoana sa serveasca toate aceste trei feluri la o singura masa, pentru ca portiile sunt destul de mari.
Restaurantul Kiraly Csarda este incapator, are doua saloane cu o capacitate de circa 100 de locuri. Organizeaza