Din pacate, Dl. Benea nu este. Da, asa e, interviul programat cu noi la ora prinzului e in agenda sa si Dl Benea isi da seama ca o excursie de trei ore de la Bucuresti la Slobozia, un orasel uitat de lume, la jumatatea drumului spre Marea Neagra, prin caldura de foc, nu e tocmai placuta. Dar Dl Benea este, aaa, intr-un meeting important. E-o persoana foarte ocupata.
Holul Hotelului Hermes Land e la fel de gol precum studioul parasit al unui show de televiziune anulat de mult. in parcare nu e nici o masina. Atunci, ii spunem noi fetei zgribulite sub umerii falsi ai bluzei si care ne urmareste de la receptie, o sa ne petrecem timpul vizitind locul fantastic in care ne aflam.
Aceasta mini-statiune, situata intr-una dintre cele mai sarace si mai uitate de lume colturi ale Europei, a fost prezentata pe la mijlocul anilor ’90 in ziare precum The Hollywood Reporter, Chicago Tribune, Newsday, si The Dallas Morning News, precum si in multe altele, din cauza caracterului ei de gluma: intregul complex hotelier este copia fidela a ranch-ului South Fork din serialul Dallas, respectind detalii precum lungimea drumului de acces, care apare in prima secventa a genericului. Construit de un magnat post-comunist al brinzei, Ilie Alexandru - "J.R.-ul Sloboziei", care printre alte laude colorate o sustine si pe aceea ca este prieten bun cu George W. Bush -, "South Forkscu" din Romania a devenit un simbol al capitalismului din Estul Salbatic, care a inflorit din oasele regimului criminal al lui Nicolae Ceausescu, dar si un memento despre cum cele mai neasteptate farime de pop culture pot sa devina puternice surse de inspiratie ale oprimatilor lumii globale. Aici puteau veni pentru a-si vedea implinite visele de pe micul ecran, precum calaritul de ponei sau chiar trasul cu arma, aceia dintre romanii care gasisera mijloace de imbogatire.
Dar aste se petrecea