Chiar lânga caminul cultural, in centrul comunei Goicea, a fost instalata bucataria militara mobila. De aproape doua luni, aceasta asigura cele doua mese pe care sinistratii din Cârna le primesc zilnic gratuit - prânzul si cina. Zi de zi, ciorbe si tocanite fierb sub cerul liber, in bataia soarelui ori in ploaie, dar sub atenta supraveghere a bucatarului-sef. Caporalul Gheorghe Ciobanu este bucatar de 12 ani. De când cu inundatiile la Cârna, militarul si-a schimbat locul de munca - bucataria unitatii nr. 01047 din Craiova, cu prima ulita pe stânga de la caminul cultural din Goicea. Exceptând o zi-doua pe saptamâna, când il inlocuieste bucatarul de schimb, caporalul Gheorghe se ocupa indeaproape de pregatirea mesei pentru sinistrati. Astazi, numarul acestora s-a micsorat simtitor - abia daca mai atinge suta. La inceput insa, când puhoiul cârnenilor infometati se asezase strategic lânga „biroul“ lui, bucatarul de 33 de ani nu mai prididea cu mestecatul in oalele de pe foc. Ajutoare de la... ajutorul social „Ciorba de cartofi si fasole“, anunta printre aburi Gheorghe, invârtind zdravan boabele puse la fiert. „Adica vreo doispe kilograme de cartofi cu morcovi si rosii si vreo sapte kilograme de fasole, cu prajeala din morcovi, ceapa, pasta de tomate, marar, vegeta si patrunjel. Totul pentru 745 de portii, cam câti sinistrati au mai ramas in tabara“. N-are timp de prea multa vorba, cunoaste foamea si nerabdarea omenilor cazati in corturi. Isi vede constiincios de treaba, asudând serios sub toate cele 50 de grade. Ceva mai incolo, doua femei toaca, in gramezi separate, cartofii si rosiile. Milica Radoaca si Elena Raduinea, una - bucatareasa de meserie, cealalta - fosta gestionara la magazin si in prezent ambele cu dosar la ajutorul social, sunt din Goicea Mica. De câteva zile, munca prestata in folosul comunitatii nu mai inseamna curatenia in cimitir ori pe marginea drumul