Parinti din intreaga lume apeleaza la clinicile americane, "beneficiind" de un proces ce le permite sa aleaga sexul bebelusilor inainte de nastere.
Au dreptul parintii sa decida daca vor avea o fetita sau un baiat? Este un subiect controversat. Tehnologia este deja testata cu succes pe animale de cativa ani, iar de curand este folosita pentru determinarea sexului bebelusilor umani. O parte a medicilor spune ca e vorba de "echilibrarea familiilor", altii spun ca este o incalcare a eticii medicale. Cert este ca o multime de cupluri merg deja la medic pentru a alege sexul copilului lor, fara sa se mai intrebe: "Va fi baiat sau fata?". Potrivit dr. Bruce Albrecht, de la Conception Fertility Clinic, procedura este accesibila doar familiilor cu doi sau mai multi copii, sau cuplurilor ce poarta boli genetice. "Ne place sa credem ca nu facem decat sa echilibram familiile", explica medicul.
TEHNOLOGIE. Procesul este numit PGD (pre-implantation genetic diagnosis) si poate fi sigur in proportie de 100%. Embrionii fertilizati sunt scanati in privinta sexului, apoi sunt implantati mamei.
De cealalta parte a baricadei: "Creeaza ideea ca sexul opus este ceva negativ, ca sexul necorespunzator al embrionului este ca o boala", spune dr. Eric Surrey, de la Centrul Colorado pentru Medicina Reproductei, citat de Lifenews.com. El este convins ca folosirea tehnologiei PGD de dragul "echilibrarii familiei" trece mult peste linia eticii medicale. Pe de alta parte, Surrey este de acord ca tehnica PGD poate ajuta cuplurile ce prezinta predispozitii genetice la boli precum hemofilia. Parinti din intreaga lume apeleaza la clinicile americane, "beneficiind" de un proces ce le permite sa aleaga sexul bebelusilor inainte de nastere.
Au dreptul parintii sa decida daca vor avea o fetita sau un baiat? Este un subiect controversat. Tehnologia este deja testata cu succes pe anima