In pictura Extremului Orient, prunul este in primul rând un simbol al primaverii, dar in acelasi timp, inflorind la sfârsitul acesteia, el indica reinnoirea, tineretea care se afla pe punctul de a se manifesta. In Japonia, prunul apare printre plantele purtatoare de noroc. Fructele prunului sunt energetice, diuretice, laxative, fiind indicate in astenii, anemii, surmenaj, ateroscleroza. In urma analizelor oamenilor de stiinta s-a descoperit ca pruna este extrem de bogata in glucide (fructoza si levuloza), hidrati de carbon, acizi organici, vitaminele A si B, potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, pentru a aminti doar o parte din componentii ei. Prin urmare, nu trebuie sa va mirati de proprietatile remarcabile ale acestui fruct: fortifica sistemul nervos, combate starile de oboseala, stimuleaza tranzitul intestinal, normalizeaza volumul ficatului (reduce hepatomegalia); iata de ce pruna este un aliment recomandat astenicilor, sportivilor, copiilor, persoanelor constipate, hepaticilor. In plus, puterea depurativa si diuretica a prunei o face utila persoanelor suferinde de reumatism, arterioscleroza, celor cu intoxicatii alimentare acute. Proprietatile laxative ale prunei sunt unanim recunoscute. Odinioara, pentru a veni de hac unei constipatii rebele, oamenii mâncau seara, inainte de culcare, câteva prune si procedau la fel dimineata, pe stomacul gol, mâncând o data cu fructele putina pâine de secara sau de tarâte. Continutul bogat in celuloza si in mucilagiu al prunei explica uimitoarea sa actiune asupra intestinului. Pruna este un aliment capabil sa intareasca celula nervoasa, sa revigoreze organismul, sa-l elibereze de deseuri si toxine, sa regleze functiile hepatice, tranzitul intestinal si debitul urinar. Puterea ei diuretica ajuta corpul sa elimine apa din tesuturi; aceasta informatie va avea, fara indoiala, un ecou favorabil la cei afectati de celulita. De aic