In 2004, Jurnalul National a avut o initiativa interesanta. O provocare, am putea spune. Aceea de a reconsidera toata muzica romaneasca a secolului XX. PIESE ALESE In 2004, Jurnalul National a avut o initiativa interesanta. O provocare, am putea spune. Aceea de a reconsidera toata muzica romaneasca a secolului XX.
Am propus, cu alte cuvinte, o reevaluare a acestei muzici, dupa gusturile melomanilor din mileniul trei. Nemaistiind ce este si ce nu este actual din slagarele care au facut deliciul generatiei de vinil, am expus preferintelor dumneavoastra mai multe piese.
SUCCES DE MARKETING. La vremea aceea, votul cititorilor de Jurnalul National a fost exprimat fie prin completarea unui talon din ziar, fie prin accesarea site-ului www.jurnalul.ro. In urma celor 5.000 de voturi a fost desemnat ca slagar al secolului XX melodia "Drumurile noastre", interpretata de Dan Spataru. S-au clasat in ordinea punctajului urmatoarele piese: "Buna seara, iubito", "Zaraza", "Ani de liceu", "Iubesc femeia", "Du-ma acasa, mai tramvai", "Sanie cu zurgalai", "Casuta noastra", "Lasa-mi, toamna, pomii verzi", "Ionel, Ionelule", "Copacul", "Macarale", "Dau viata mea pentru o iubire", "Vrei sa ne intalnim sambata seara", "Te astept sa vii", "Lalele", "Salcia", "Ioane, Ioane", "Strada Sperantei", "Firicel de floare-albastra", "Trecea fanfara militara", "Greu se mai fac oamenii oameni", "Trurli, trurli", "O lume minunata". Tuturor acestor melodii, Jurnalul National le-a dedicat o editie de colectie, in care a rescris istoria fiecareia, in limita spatiului editorial si al informatiilor detinute la momentul respectiv. Ulterior acestei editii de colectie, casa de productie Intercont Music a scos pe piata - sub egida Jurnalului National - un album intitulat "Cantecele noastre toate". A fost un succes de marketing si o dovada clara ca slagarele secolului XX au ramas la fel de⦠sl