Evolutia cursului euro de saptamana trecuta a influentat si deciziile investitorilor din piata la termen de la Sibiu, acestia incercand sa anticipeze cat mai corect ceea ce se va intampla pe piata valutara. S-a inregistrat si o crestere a nivelului lichiditatii, o contributie insemnata revenind speculatorilor care au revenit puternic in piata, odata cu fluctuatiile mari ale preturilor futures.
Raportul euro/leu a fost cautat atat de hedgeri, care doreau sa isi protejeze operatiunile comerciale, cat si de speculatori, datorita evolutiei leului pe piata valutara.
Pentru finele lunii viitoare euro a fost tranzactionat la preturi cuprinse intre 3,49 si 3,54 lei, dupa ce in urma cu doua saptamani coborase spre 3,47 lei.
Pentru prima luna de toamna euro a urcat la inceputul saptamanii de la 3,5103 la 3,5445 lei, pentru ca de miercuri el sa fluctueze intre 3,5 si 3,52 lei, ultima valoare fiind cea la care s-a inchis saptamana. Pretul de cotare al raportului dolar/leu a fluctuat pentru iunie intre 2,74 si 2,83 lei, pentru septembrie stagnand la 2,9 lei.
Paritatea euro/dolar, cu scadenta la finele lui iunie, a avut, la randul ei, o evolutie agitata, urcand de luni pana miercuri de la 1,2807 la 1,29 dolari, pentru ca vineri sa coboare la 1,277 – 1,2780 dolari, cumparatorii de optiuni CALL mizand pe revenirea la 1,29 dolari. Pentru septembrie tranzactiile au fost realizate la preturi cuprinse intre 1,2793 si 1,29 dolari.
Saptamana trecuta in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate aproape 47.500 contracte in timp ce numarul pozitiilor deschise a depasit cota de 126.400.
Evolutia cursului euro de saptamana trecuta a influentat si deciziile investitorilor din piata la termen de la Sibiu, acestia incercand sa anticipeze cat mai corect ceea ce se va intampla pe piata valutara. S-a inregistrat si o crestere a nivelului lichiditatii, o c