Bursa traverseaza o perioada destul de slaba in ultimele saptamani. In cele mai bune cazuri, preturile au batut pasul pe loc, insa, in majoritatea situatiilor, cotatiile au scazut cu procente bune fata de finele lunii aprilie. si randamentul portofoliului Capital s-a diminuat fata de saptamana trecuta, situandu-se la circa 14%. Evolutia pietei bursiere ramane in continuare la un nivel mult mai redus decat mediile anilor anteriori. Au trecut aproape cinci luni din 2006 si inca nu avem un tren
Bursa traverseaza o perioada destul de slaba in ultimele saptamani. In cele mai bune cazuri, preturile au batut pasul pe loc, insa, in majoritatea situatiilor, cotatiile au scazut cu procente bune fata de finele lunii aprilie. si randamentul portofoliului Capital s-a diminuat fata de saptamana trecuta, situandu-se la circa 14%. Evolutia pietei bursiere ramane in continuare la un nivel mult mai redus decat mediile anilor anteriori.
Au trecut aproape cinci luni din 2006 si inca nu avem un trend ascendent clar definit, iar valorile indicilor bursieri raman foarte aproape sau chiar sub (cum este cazul BET-FI) cele de la finele lui 2005. Perioada de consolidare nu s-a incheiat, preturile multor actiuni considerate blue-chip nereusind sa iasa din culoarul orizontal sau chiar descendent in care au evoluat in martie – aprilie. In ultimele zile, tendinta negativa cea mai vizibila au avut-o cotatiile SIF si cele ale companiilor din domeniul petrolier (SNP si RRC). Chiar daca nu se poate demonstra cu certitudine, este de presupus ca schimbarea interesului investitorilor institutionali straini de la investitiile in actiuni catre cele de obligatiuni (declansata de cresterile dobanzilor in SUA) a afectat tangential si BVB.
Probabil ca si la noi au existat investitori straini care au renuntat, in parte, la plasamentele