SUCCES MARE, BANI PUTINI "Hai vino iar in gara noastra mica" spune de cate ori este nevoie Gabriel Dorobantu. Cantecul este cartea de vizita a solistului si n-a existat spectacol in care sa nu-l fi interpretat.
Datorita lui Gabriel Dorobanutu, multi romantici au trait imaginativ sau nu experiente similare intamplarilor evocate in versurile piesei. Dorobantu chiar a crezut, la un moment dat, ca va face cunostinta cu pumnul hotarat al unui sot gelos... Din fericire pentru solist, atunci a fost vorba doar de o farsa.
INCEPUT DE ROMANTA. Povestea cantecului incepe in 1986. "Compozitorul Dumitru Lupu, care era dirijor la Teatrul Alexandru Davila din Pitesti, mi-a prezentat un proiect de cantec, care atunci nu mi s-a parut deloc interesant. Dumitru Lupu mi-l cantase la chitara si mi s-a parut ca este o romanta, ceea ce m-a facut sa cred ca nu mi se va potrivi. Insa a insistat foarte mult sa cant piesa. Iata ca «Hai vino iar in gara noastra mica» a devenit mai tarziu o carte de vizita pentru amandoi, neasteptandu-ne sa fie un mare slagar, fredonat si astazi de multa lume", spune Dorobantu. "Dar, pentru ca la vremea aceea Dumitru Lupu imi propusese sa fac ceva care nu-mi placea, m-am prezentat la studio cu lectia neinvatata. Obisnuiam, si atunci si acum, sa merg la studioul de inregistrari foarte bine pregatit. De data aceea nu a mai fost asa. Am cantat piesa, nu mi-a iesit foarte frumos acest lucru, iar Dumitru Lupu chiar m-a apostrofat si mi-a spus ca niciodata n-am sa ajung un profesionist asa cum doresc eu sa fiu, deoarece nu se vine la studioul de inregistrari cu lectia neinvatata".
DOAR DREPTURI. Ei bine, nu dupa mult timp au realizat amandoi ca piesa este un mare slagar, lucru descoperit si in decursul timpului. "Nici azi nu ne explicam de ce a fost atat de puternic impactul asupra publicului. Fie ca a fost un text sincer, care s-a potrivit manusa