Licentele de radio si televiziune se vand si se cumpara intre operatorii din Romania la preturi relativ mici. Mari sunt doar secretele care inconjoara tranzactiile. Bursa licentelor radio-tv a existat tot timpul; ele se vand si se cumpara inca de pe vremea cand Legea audiovizualului nu permitea transferul lor. “Este o anomalie ca CNA da licente gratis, iar din momentul in care acestea intra in domeniul privat capata o valoare de piata si sunt tranzactionate”, afirm
Licentele de radio si televiziune se vand si se cumpara intre operatorii din Romania la preturi relativ mici. Mari sunt doar secretele care inconjoara tranzactiile.
Bursa licentelor radio-tv a existat tot timpul; ele se vand si se cumpara inca de pe vremea cand Legea audiovizualului nu permitea transferul lor. “Este o anomalie ca CNA da licente gratis, iar din momentul in care acestea intra in domeniul privat capata o valoare de piata si sunt tranzactionate”, afirma Attila Gasparik, vicepresedintele CNA. El crede ca, in prezent, avem o piata de licente, in care exista oferta si cerere, si ca CNA a luptat pentru a face aceasta piata transparenta. “Trebuie sa stim cine sunt actionarii companiilor ce detin licente, dar nu ne priveste cat se plateste pentru o licenta”, precizeaza Gasparik.
In privinta preturilor de vazare, CNA nu are atributii si nici nu se pronunta cu privire la sumele vehiculate. Fiind totusi oameni cu experienta si situati in miezul problemei, declaratia standard pe culoarele CNA este ca “oficial nu stim nimic, doar barfe”.
Ei bine, barfele spun ca pretul minim pentru o licenta locala de radio, cu putere de - sa zicem - 50-100W (se aude pe o raza de 30 de kilometri in jurul punctului de emisie, daca nu sunt obstacole naturale sau artificiale) si situata intr