Unitatile de prelucrare, procesare, depozitare, transport si valorificare a produselor si subproduselor de origine nonanimala vor fi obligate, incepind din luna august, sa asigure asistenta de specialitate, prin personal angajat al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA). In acest sens, unitatile, persoanele fizice si/sau juridice trebuie sa Incheie cu DSVSA contracte pentru asigurarea si finantarea asistentei, inspectiei si controlului pentru siguranta alimentelor.
Unitatile care se supun noilor reguli sint: unitati de fabricare a produselor de morarit, amidon si produselor din amidon; unitati de fabricare a piinii si produselor proaspete de patiserie; unitati de fabricare a biscuitilor, piscoturilor, macaroanelor, taiteilor, cuscusului si altor produse similare; unitati de fabricare a uleiurilor si grasimilor brute si rafinate; unitati de fabricare a margarinei si produselor comestibile similare; unitati de prelucrare si conservare a legumelor si fructelor; unitati de fabricare a sucurilor din legume si fructe; unitati de fabricare a zaharului si produselor zaharoase; unitati de fabricare a berii si maltului; unitati de fabricare a vinurilor; unitati de productie a apelor minerale si a bauturilor nealcoolice; unitati de fabricare a altor produse alimentare; depozite/antrepozite frigorifice si/sau depozite alimentare pentru produse alimentare de origine nonanimala; unitati de comercializare angro pentru produse alimentare de origine nonanimala.
Costul serviciilor se incadreaza intre 50 si 5.000 euro/luna
Ordinul care prevede aceste noi reglementari, nr. 100/2006, va intra in vigoare in data de 4 august.
DSVSA Incheie, In conditiile legii, un contract cu aceste unitati, pentru plata activitatii de asistenta, inspectie si control pentru siguranta alimentelor, asigura perso