comerciale care asamblează şi vând calculatoare.Acţiunea i-a afectat indirect şi pe timişorenii care folosesc sisteme de comunicare peer-to-peer. De teama unui control la domiciliu, multe comerciale care asamblează şi vând calculatoare.
Acţiunea i-a afectat indirect şi pe timişorenii care folosesc sisteme de comunicare peer-to-peer. De teama unui control la domiciliu, multe hub-uri locale s-au închis.
Asistaţi de specialişti din cadrul Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, poliţiştii au descoperit în Timişoara cinci cluburi de internet care deţineau programe pentru calculator (sisteme de operare şi jocuri) şi muzică, instalate pe 48 hard diskuri, montate la staţii. Administratorii cluburilor nu aveau nici licenţe pentru toate acestea, nici acordul titularilor.
"În toate cazurile, hard diskurile conţinând programe sau opere piratate au fost ridicate în vederea expertizării de către specialişti ai Oficiului Român pentru Protecţia Drepturilor de Autor Bucureşti, în vederea stabilirii cu exactitate a programelor şi operelor stocate. În toate cazurile au fost demarate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator şi reproducere a operelor purtătoare de drepturi conexe fără consimţământul titularilor de drepturi. În acest caz, pedeapsa prevăzută de lege este închisoarea de la unul la cinci ani", a precizat şerban Pittner, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş. Poliţiştii au mai depistat, în cadrul aceleiaşi acţiuni, două societăţi comerciale din Timişoara, care asamblează şi vând calculatoare. Cele două societăţi vindeau computere pe care erau instalate ilegal diferite programe, fără licenţă de soft.