Marius Cataniciu, directorul RADP(Foto: )
Parte semnificativa a patrimoniului RADP, Pepiniera Becas se extinde pe o suprafata de 60 de hectare. Din perioada comunista si pana in prezent, terenul era folosit de stat pentru cultivarea de puieti ornamentali destinati spatiilor verzi din Cluj-Napoca.
Insa, in proportie de aproximativ 50%, terenurile apartin unor persoane fizice, dezmostenite prin masurile de nationalizare aplicate de comunisti. Actiunile in instanta pentru retrocedarea terenurilor au inceput in 1997 si sunt departe de finalizare. RADP Cluj, institutie aflata sub conducerea lui Marius Cataniciu, tine cu dintii de terenurile revendicate.
In decurs de doi ani, de cand a fost schimbat executivul RADP, datoriile institutiei au crescut de la 5 la 9 miliarde de lei. In acest context, terenurile devin o sursa numai buna de valorificat pentru stingerea datoriilor astronomice.
Marius Cataniciu a refuzat sa ne comunice numarul proceselor care se afla pe rol in prezent si a delegat o angajata a institutiei sa ne comunice ca “nu aveti unda verde de la domnul director pentru publicarea acestor informatii”.
Regia Autonoma a Domeniului Public Cluj a acumulat datorii astronomice si este la un pas de faliment. Daca in anul 2004, cuantumul datoriilor era de 5 miliarde de lei, in decurs de doi ani suma aproape ca s-a dublat. Alegatiile potrivit carora RADP ar fi sapat de Consiliul Local sunt improbabile, mai ales ca in fruntea institutiei se afla Marius Cataniciu, omul de incredere al PD.
Secretomania RADP privind procesele de revendicare a terenurilor din pepiniera Becas - comoara institutiei aflata la un pas de faliment - este direct legata de un articol aparut in cotidianul nostru, cu nuante critice privind atitudinea lui Marius Cataniciu fata de accesu