"E un pericol sa te duci la Sala Palatului. Daca aveti dusmani, cumparati-le bilete si trimiteti-i la concerte acolo. La intrare, trebuie sa li se dea spectatorilor casti de protectie", a afirmat, cinic, Adrian Iorgulescu, ministrul culturii si cultelor. Acesta ne-a declarat ca Sala Palatului ar trebui inchisa, iar lucrarile de renovare sa inceapa imediat.
Desi Iorgulescu a subliniat riscul gazduirii unor spectacole, conducerea Salii, aflata in administratia Regiei Autonome-Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat, este de alta parere. "Sala nu are probleme de rezistenta. Singurele probleme sunt cateva ornamente de ipsos, care se desprind.
Din aceasta cauza le-am imbracat in niste mesuri pana cand se va stabili modalitatea de rezolvare a situatiei. In urma expertizei efectuate anul trecut, s-a stabilit ca trebuie sa se execute lucrari, dar nu exista pericol", a incercat sa ne linisteasca Nicolae Uta, director tehnic al Salii.
Sala Palatului nu a fost proiectata ca sala de concerte, ci de gazduire a congreselor partidului. "In privinta acusticii nu am facut mare lucru atunci (n.r. - in 1959, cand a fost construita) si ne vom chinui sa facem acum", a explicat arhitectul Romeo Belea. Acesta a mai precizat ca prin "mijloace electroacustice de ultima generatie vrem sa avem o sala performanta pentru muzica".
Proiectul de transformare a Salii Palatului din Bucuresti in centru cultural al Capitalei este, momentan, la nivelul discutiilor si al schitelor. "Bucurestiul are nevoie de o sala moderna de concerte. S-a vorbit in ultimii ani, pe buna dreptate, despre programe excelente neajutate de conditii corespunzatoare", spune ministrul culturii.
Pe primul plan se afla problemele legate de acustica, apoi extinderea spatiului, care ar include si actuala sala de bingo, cu o capacitate de 800 de locuri, marirea podi