După ce, timp de trei zile, aproape 120 de oameni au stat închişi în case, în cartierul Andronache din sectorul 2 al Capitalei, ieri, sinistraţii au fost luaţi prin surprindere de decizia de a După ce, timp de trei zile, aproape 120 de oameni au stat închişi în case, în cartierul Andronache din sectorul 2 al Capitalei, ieri, sinistraţii au fost luaţi prin surprindere de decizia de a se relaxa carantina. Oamenii, izolaţi în spatele gardurilor, au răsuflat uşuraţi după ce au văzut că Poliţia Comunitară îndepărtează barierele care îi separă de restul lumii, chiar dacă ieşirea şi intrarea în zona de focar se fac doar prin strada Fălticeni. Cei care locuiesc pe străzile învecinate trebuie să facă un ocol pentru a ajunge acasă. "Dacă nu a fost gripă aviară, de ce ne-au băgat în carantină? Dacă a fost, de ce nu mai suntem izolaţi?", se întreabă cei din cartierul Andronache. Locuitorii s-au plâns că nimeni nu a venit să le facă analizele sau să le distribuie vaccin.
Strategia lui Onţanu a funcţionat După primirea rezultatelor care confirmau prezenţa aviarei în Andronache, primarul Onţanu a fost primul care a anunţat măsurile restrictive în focar, s-a îmbrăcat în costum de protecţie şi a dat semnalul pentru dezinfectarea zonei. Confruntat cu nemulţumirile localnicilor, tot el a lansat ideea că probele luate de pe strada Fălticeni au fost încurcate. Bazându-se şi pe faptul că în perimetrul lărgit care include 50 de străzi nu a mai fost descoperit vreun caz de mortalitate în rândul păsărilor, Onţanu a reuşit să convingă Comandamentul antiepizootic din sectorul 2 să relaxeze măsurile de restricţie la care sunt supuşi cei aproximativ 120 de bucureşteni în cartierul Andronache.
Relaxare, nu eliberare Locuitorilor acestei zone le-a fost ridicată restricţia de acces, adică sunt liberi să iasă şi să intre când vor, numai după ce trec prin filtre şi calcă pe un