Unii dintre ei ar putea asigura interimatul la conducerea spitalelor.
Directorii celor 460 de spitale din tara care apartin de Ministerul Sanatatii ar trebui sa fie schimbati de luni, 29 mai, cu manageri interimari, potrivit unei prevederi stipulate in legile de reformare a sistemului sanitar.
O parte din directorii actuali vor ramane insa interimari, daca ministrul sanatatii va aproba propunerile Directiilor de Sanatate Publica.
Deocamdata doua demisii
Doi directori, Sorin Oprescu si Alexandru Ciocalteu, au anuntat deja ca renunta sa mai conduca spitalele Universitar, respectiv "Sf. Ioan”, statutul lor fiind incompatibil cu cel de parlamentar.
Ieri, Sorin Oprescu a fost aplaudat minute in sir de angajatii pe care i-a invitat in amfiteatrul Spitalului Universitar Bucuresti pentru a le anunta decizia sa.
"Am incercat pe cat posibil sa tin usa spitalului inchisa pentru politica. Nu s-a putut. Acum spitalele se impart in functie de partide. Nu vreau sa iau parte la o asemenea mascarada, asa ca am decis sa plec”, a spus Oprescu. El va ramane in continuare sef al clinicii de chirurgie. Dr. Alexandru Ciocalteu, directorul Spitatului "Sf. Ioan” din Capitala, a anuntat la randul lui ca nu va mai conduce unitatea medicala si ca ramane parlamentar.
Mingea e la Nicolaescu
Listele cu noii directori sunt propuse de directiile de sanatate judetene, urmand sa fie aprobate sau infirmate de ministrul sanatatii. "Lucram inca la aceste liste. Vor fi si situatii in care interimatul va fi asigurat de aceiasi directori de acum, pana cand vor fi scoase la concurs posturile”, ne-a declarat conf. dr. Adrian Neacsu, directorul Directiei de Sanatate Bucuresti.
Multi directori actuali spun ca vor alege sa ramana medici. "Eu optez pentru medicina”, afirma dr. Radu Mihailescu, directorul Spitalului de Psihiatrie "Al. Obregia” din Bucuresti.
Direct