solicitat autorizarea în municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de ştrandul Vest, piscina Olimpică şi Clujana ridicate cu fonduri europene sau investitori privaţi. În Cluj-Napoca sunt mai multe solicitat autorizarea în municipiul Cluj-Napoca. Este vorba de ştrandul Vest, piscina Olimpică şi Clujana ridicate cu fonduri europene sau investitori privaţi. În Cluj-Napoca sunt mai multe ştranduri care au fost abandonate. ştrandurile Record şi Central, bazinele din Parcul Babeş şi din Băile Someşeni sunt doar câteva ştranduri care au ajuns o amintire. În judeţul Cluj mai sunt pregătite pentru deschidere bazine în aer liber la Gherla, Câmpia Turzii, Dej, Cojocna. ştrandul din Turda este deja deschis publicului, de la sfârşitul săptămânii trecute. În Bihor, pe lângă cele 25 de ştranduri şi piscine autorizate mai sunt 3 obiective în curs de autorizare. În schimb, în Sibiu, încă nu s-au început demersurile pentru avizare, pentru singurul ştrand Sub Arini, şi nici pentru cel din Cisnădie, funcţionale anul trecut.
În aşteptare
Deşi de câteva zile temperatura a depăşit 30 de grade, doar două dintre cele 38 de ştranduri din Timiş sunt deschise: UMT şi cel de la Lovrin. Ambele au fost verificate de inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică, iar verdictul este pozitiv. Atenţie însă la ştrandul de la Deta, care nu a primit avizul sanitar, pentru că proprietarii nu au igienizat spaţiul. În cazul mai multor ştranduri, patronii au ales să piardă primele zile de căldură, pentru a-şi amenaja cât mai atrăgător incintele pentru tot restul verii.
Încă închise
Cu toată vremea frumoasă, "1 Mai", singurul ştrand de dimensiuni olimpice din Târgu Mureş şi cel mai vechi din oraş, stă închis, dar potrivit directorului adjunct al clubului, Takacs Karoly, va fi deschis doar săptămâna viitoare. Acesta a adăugat că cheltuielile curente sunt tot mai dificil de suportat, în condiţiile