La nivelul judetului Braila, exista un singur tirg de animale autorizat, unde se poate face un comert civilizat. Este situatia prezentata de seful DSVSA Braila, Cristian Popescu, care a atras atentia primarilor din judet sa fie extrem de atenti la eliberarea autorizatiilor pentru astfel de tirguri, mai ales in contextul in care exista riscul reaparitiei gripei aviare: "Legat de functionarea tirgurilor de animale, trebuie precizat ca, in acest moment, in judetul Braila este autorizat doar tirgul ce functioneaza pe raza municpiului. Aceasta activitate trebuie efectuata in urmatoarele conditii: tirgurile de animale vor fi supravegheate de un medic veterinar oficial; fiecare tirg de animale va fi situat in centrul unei zone cu diametrul de 20 km, in care, confrom constatarilor oficiale, cu cel putin 30 de zile inaintea folosirii ca tirg de animale, nu s-a inregistrat nici un caz de febra aftoasa, pesta porcina sau boala veziculoasa a porcului. Inainte de utilizare, ele vor fi curatate si dezinfectate cu un dezinfectant oficial autorizat. Tirgurile de animale, in functie de capacitatea de cazare, trebuie sa aiba o amenajare destinata exclusiv acestui scop, spatii si instalatii corespunzatoare pentru incarcare-descarcare si cazarea animalelor, la un standard adecvat, pentru adapare si furajare si pentru administrarea oricarui tratament necesar".
Popescu a mai explicat ca este foarte important ca toate animalele care trec prin acest tirg sa fie identificate si sa indeplineasca conditiile de sanatate stabilite pentru categoria respectiva.
La nivelul judetului Braila, exista un singur tirg de animale autorizat, unde se poate face un comert civilizat. Este situatia prezentata de seful DSVSA Braila, Cristian Popescu, care a atras atentia primarilor din judet sa fie extrem de atenti la eliberarea autorizatiilor pentru astfel de tirguri, mai ales in contextul in