Autoritatile locale au inceput, de ieri, prima etapa a operatiunii de combatere a tintarilor, etapa ce se va finaliza in zece zile, daca nu vor fi zile ploioase sau cu intensificari ale vintului. Spre deosebire de anii trecuti, dezinsectia nu se mai face cu o firma privata stabilita prin licitatie, ci cu angajati ai Directiei de Administrare si Gospodarire Locala, care folosesc echipamente speciale achizitionate de Primaria Braila, contra sumei de 600 milioane de lei vechi. Astfel, municipalitatea a cumparat patru aplicatoare de ceata termica portabile si unul de mai mari dimensiuni, ce trebuie instalat pe un mijloc de transport. Insecticidul folosit este capabil sa ucida atit larvele, cit si insectele adulte, dar este biodegradabil si inofensiv pentru mamifere si pasari. Insecticidul se va utiliza in doua moduri: in suspensie de motorina, ceata formata astfel ridicindu-se la inaltimi mari si aderind la frunzele copacilor, avind un efect de lunga durata contra insectelor adulte, si in suspensie de apa, ceata ridicindu-se la doar un metru. Aceasta din urma se va folosi la tufisuri si garduri vii, fiind destinata in special larvelor.
Dupa cum ne-a informat Adrian Dediu, directorul DAGL, dupa prima etapa de dezinsectie la sol, ce va viza absolut toate zonele orasului, inclusiv cartierele marginase, va urma o etapa in care substantele se vor imprastia si din avion, si de la sol, apoi se va executa inca o operatiune de la sol.
Dezinsectia la sol se va executa dimineata devreme si seara. Prima zona din Braila unde s-a actionat impotriva tintarilor a fost Gradina Mare, urmind sa se intre pe faleza Dunarii si in cartierul Hipodrom, daca nu va ploua si nu va batea vintul puternic.
Autoritatile locale au inceput, de ieri, prima etapa a operatiunii de combatere a tintarilor, etapa ce se va finaliza in zece zile, daca nu vor fi zile ploioase sau cu in