florii de nu-mă-uita.Cel mai vechi caz aflat în lucru la poliţiştii timişoreni datează din anul 1990, când o fetiţă, atunci în vârstă de trei ani, a dispărut din faţa casei, cu tot cu florii de nu-mă-uita.
Cel mai vechi caz aflat în lucru la poliţiştii timişoreni datează din anul 1990, când o fetiţă, atunci în vârstă de trei ani, a dispărut din faţa casei, cu tot cu căruciorul ei de păpuşi.
Este ciudat că părinţii fetiţei nu au vrut sub nicio formă să îi dezvăluie numele, nici semnalmentele. De altfel, inspectorul principal Adrian Cioară, din cadrul compartimentului Dispăruţi al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş, spune că aceasta a dispărut în împrejurări suspecte. Suspect este şi comportamentul ulterior al familiei: nimeni nu s-a mai interesat de soarta ei ani de zile.
"După dispariţia fetiţei, s-a ridicat brusc nivelul de trai al familiei", spune inspectorul. La un an de la dispariţie, tatăl ei s-a spânzurat în podul casei. Dacă ar mai fi în viaţă, fetiţa ar avea acum 19 ani.
Răpit de bunică
Marco Antonio Babici, în vârstă de şase ani, a dispărut în luna martie a acestui an împreună cu mama tatălui său. Părinţii lui divorţaseră, iar micuţul a fost încredinţat mamei, plecată şi recăsătorită în Spania. Poliţiştii ştiu că micul Marco este răpit de bunică, dar încă nu au informaţii unde se ascund cei doi. Pentru sechestrare, bunica poate chiar să ajungă la închisoare.
ţări sunt căutaţi 328 de copii care au dispărut în perioada 2000-2006. În Timiş, de la începutul anului şi până acum au dispărut 44 de copii, dintre care doar 15 au fost găsiţi. "Copiii dispăruţi se pot afla în situaţii traumatizante, precum trafic de fiinţe umane, exploatare prin muncă, sclavie, abuz fizic şi exploatare sexuală", spune Violeta Stan, vicepreşedintele organizaţiei.