cel mai nou nume aflat în atenţia DNA.Făcând parte din echipa lui Mircea Geoană, Dragnea a fost prezent ieri dimineaţă la guvern, la o întrunire despre fondurile europene. Adevărul a cel mai nou nume aflat în atenţia DNA.
Făcând parte din echipa lui Mircea Geoană, Dragnea a fost prezent ieri dimineaţă la guvern, la o întrunire despre fondurile europene. Adevărul a obţinut în exclusivitate amănunte din dosarul aflat la DNA.
Plimbatul cu bacul, pe banii UE
Începuturile afacerii datează din 1994, când Guvernul Văcăroiu decide deschiderea unui punct de control pentru trecerea frontierei Turnu Măgurele-Nikopol şi a unei vămi. În anul 2001, Consiliul Judeţean Teleorman, în frunte cu Liviu Dragnea, împreună cu Consiliul Local Turnu Măgurele realizează un proiect pentru înfiinţarea punctului de control şi a unui serviciu de tip bac şi îl înaintează Ministerului Dezvoltării şi Prognozei, de la acea vreme, spre aprobare. Proiectul PHARE de cooperare transfrontalieră între România şi Bulgaria, având ca beneficiari cele două autorităţi publice, este aprobat, având un cost total de realizare de 4,5 milioane de euro. Astfel, UE contribuia cu 3.300.000 de euro, în timp ce CJ Teleorman şi CL al municipiului Turnu Măgurele urmau să cofinanţeze cu restul sumei, 1.200.000 de euro.
Terenul pentru investiţie, fără acte de proprietate
Pentru demararea lucrărilor era necesară găsirea unui teren adecvat. Zis şi făcut. 52.400 mp de teren intravilan, din domeniul public al Consiliului Local Turnu Măgurele, sunt transferaţi în 2002 municipiului Turnu Măgurele, suprafaţa devenind tot atunci "domeniu privat". După ce poziţia amplasamentului este schimbată din perpendicular cu Dunărea, în paralel cu fluviul, motivându-se apartenenţa terenului societăţii TURNU S.A., primăria din Măgurele afirmă că nu există acte de proprietate pe acel teren, se