Organizarea cu intarziere a licitatiilor a lasat 20% din plajele de la Marea Neagra fara administratori, pentru tot sezonul. Hotelierii acuza ca nici in zonele unde exista administratori situa- tia nu este mai buna, plajele ramanand neamenajate.
In plin sezon estival, dupa doua runde de licitatii, doar 80% din plajele de pe litoralul Marii Negre au administratori. Desi preturile la care se poate inchiria plaja sunt cuprinse intre 4,5 - 13 lei metrul patrat/an, iar plata acestei sume asigura incheierea unor contracte de administrare pe termen de 10 ani, 20% din plaje au ramas neinchiriate.
HARABABURA. In luna martie, cu doua luni inainte de deschiderea oficiala a sezonului estival, Guvernul a hotarat prin Ordinul 222 ca cele 33 de sectoare de plaja de pe Litoral sa fie scoase la licitatie de Directia Apelor Dobrogea Litoral. Procedura de anul acesta difera radical fata de cea din 2005, cand plaja fusese concesionata catre 200 de agenti economici, majoritatea acestora hotelieri sau proprietari de beech-baruri.
Pe hartie autoritatile au intentionat ca plaja sa fie concesionata pe o perioada de 10 ani de catre administratori care sa aiba grija de sectoare mai mari. Problemele au aparut dupa ce, in urma a doua licitatii, din cele 33 de sectoare 13 au ramas neinchiriate. In urma licitatiilor pentru sectoarele Navodari 3, Mamaia 8, Constanta 2, Eforie Nord 1 si 2 Mai licitatia a fost castigata de SC Romned Port Operator SA; pentru Olimp 2, Mamaia 4 si 5, firma castigatoare este SC Perla Majestic; sectoarele de la Mamaia 1, 2 si 7 au fost castigate SC C&D Impex Trading SRL. Au fost si firme care au castigat licitatia numai pentru un sector de plaja. Sectorul Navodari 2 va fi administrat de SC Sabin Tour SRL, Neptun 1 va fi administrata de SC Diro General Group, plaja de la Mamaia 3 de catre SC Complex Vega SA, iar Mamaia 6 de SC Cub International SRL. @N_P