pe care acesta le va oferi CEC. Astfel, după cele două etape iniţiale, prima care vizează depunerea ofertelor preliminare neangajante, urmată de cele finale angajante, a fost introdusă pe care acesta le va oferi CEC. Astfel, după cele două etape iniţiale, prima care vizează depunerea ofertelor preliminare neangajante, urmată de cele finale angajante, a fost introdusă obligativitatea ofertelor finale financiare îmbunătăţite. Acestea se referă "numai la preţul oferit pe acţiune, care trebuie să fie mai mare decât cel prezentat prin oferta finală angajantă". După deschiderea ofertelor finale îmbunătăţite, comisia va desemna drept câştigător ofertantul care "a acceptat necondiţionat toate condiţiile impuse de Comisia de privatizare în documentele necesare parafării tranzacţiei şi a oferit cel mai mare preţ pe acţiune".
Acţiunile nevândute vor fi listate la Bursă
Pachetul de acţiuni CEC care va rămâne în portofoliul statului după finalizarea procesului de privatizare va fi vândut, parţial sau în întregime, prin ofertă publică de vânzare pe piaţa internă şi/sau externă de capital, inclusiv către acţionarii existenţi. Actul normativ aprobat de guvern permite statului să vândă restul de acţiuni pe care îl va mai deţine la CEC prin metodele specifice pieţelor reglementate.
Statul poate oricând să oprească vânzarea
La fel ca şi în cazul BCR, guvernul şi-a rezervat dreptul de a decide, în orice moment, "suspendarea sau întreruperea procesului de privatizare, fără a fi ţinut răspunzător pentru aceasta şi fără a i se putea cere despăgubiri". Procesul va continua "doar dacă investitorii evaluează CEC la valoarea sa reală; dacă nu, ne-am rezervat dreptul de a sista procesul", ne-au declarat surse din Comisia de privatizare a CEC. De asemenea, investitorii rămaşi în cursă vor avea acces la camera de date actualizată, pentru a se pune la c