Modul de gestionare a crizei aviare, pigmentat cu omisiuni, voite sau nu, ale reprezentantilor Ministerului A-griculturii, in frunte cu membrii Co-mandamentului Antiepizootic Central, pun in pericol aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Modul catastrofal de gestionare a crizei aviare, pigmentat cu omisiunile, voite sau nu, ale reprezentantilor Ministerului Agriculturii, in frunte cu membrii Comandamentului Antiepizootic Central, pun in pericol aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Bucurestii au aflat, din 25 mai, ca la Bruxelles se discuta despre oportunitatea activarii clauzei de salvgardare. Se vorbeste nu doar despre incapacitatea autoritatilor, ci si despre credibilitatea lor.
In joc se afla obiectivul strategic numarul 1 al Romaniei: integrarea europeana. Guvernantii nu au avertizat insa populatia asupra gravitatii situatiei. Printre lamentarile legate de absenta parghiilor in gestionarea crizei aviare, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, s-a laudat, in ultimele saptamani, ca a coordonat Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara in tot ceea ce tine de integrarea europeana.
"STRATEGIA". Domnia sa ne-a dat de inteles ca inteleapta strategie pe care a supervizat-o a dus la eliminerea majoritatii steguletelor rosii, aducand Romania sanitar-veterinara in postura integrabila. Ministrul a reusit sa-l aduca pe premierul Calin Popescu-Tariceanu in fata microfoanelor, de unde seful Executivului a anuntat, cat se poate de ceremonios, ca batalionul dedicat combaterii gripei aviare trece sub comanda directa a lui Flutur - desi Flutur conduce Comandamentul Antipezootic inca din toamna trecuta. Absenta transparentei a permis alunecarea Romaniei in situatia in care se afla in acest moment. Avem dovada ca lucrurile stau si acum intocmai ca inainte.
SPAIMA EUROPEI. Seful misiunii permanente a Romaniei pe langa institutiile europene de la Bruxelles,