PE UNDE SCURTE O emisiune la Radio Craiova. "A tinut asa cum zice gospodina: cat cuprinde. Aluatul n-a fost prea tare, dar nici nu l-am lungit cu apa, pentru a-l putea framanta."
Mircea Pospai, directorul postului de radio din Craiova, l-a avut pe Tudor Gheorghe in studio in fiecare duminica, timp de trei ani. "Am pornit pe firul vietii. Am vrut sa incepem cu nasterea lui Tudor Gheorghe, dar in lungile lui paranteze ne-am intors spre radacini foarte indepartate. Am constatat astfel ca este o enciclopedie in ceea ce priveste cunoasterea obiceiurilor satului romanesc."
NUANTE. "La taifas cu Tudor Gheorghe" a inceput in 2002 si a tinut pana in 2005. "Cand am descoperit cate lucruri au fost povestite pe calea undelor, am zis ca e pacat sa nu scoatem o carte. Este o experienta de viata extraordinara. Cand Tudor Gheorghe merge pe strada, ai impresia ca este o statuie care se plimba printre noi. L-am tratat ca atare si am incercat, ca reporter, sa vad ce nuante pot sa extrag de la aceasta statuie care merge printre oameni." Directorul a luat toate emisiunile si le-a rescris. S-au strans 600 de pagini, iar autorul a fost nevoit sa cearna produsul. "O carte nu poate sa fie doar o insiruire de cuvinte. Am luat fraza cu fraza si am facut curatenie." Mircea Pospai l-a studiat foarte bine, din spatele microfonului, pe prietenul, menestrelul si colaboratorul sau Tudor Gheorghe si a rostit verdictul: "Are o structura cu totul aparte. Fiind baiatul unui cantaret de biserica, a stiut sa intoarca si celalalt obraz. A preluat si cea mai mare razbunare: si-a facut dusmanul sa recunoasca faptul ca el e bun, iar dansul rau".
P.S. Pozele au fost facute in acelasi studio in care Tudor Gheorghe a "taiat" cate o feliuta din viata sa si le-a oferit-o, in fiecare duminica, ascultatorilor. Aflati din nou in fata microfonului, cei doi olteni au inceput sa spuna bancuri. Trebuia