Timişoara. Protestul este programat chiar pentru 1 iunie, cu scopul de a atrage atenţia autorităţilor.Parcul Copiilor este deschis pentru tranzit, dar, cel puţin oficial, este oprită exploatarea Timişoara. Protestul este programat chiar pentru 1 iunie, cu scopul de a atrage atenţia autorităţilor.
Parcul Copiilor este deschis pentru tranzit, dar, cel puţin oficial, este oprită exploatarea echipamentelor de joacă pentru copii, neautorizate din punctul de vedere al siguranţei celor mici. Din păcate, mulţi dintre ei continuă să le folosească, sub supravegherea directă a părinţilor. Aceştia nu pot însă uita un accident de acum doi ani, când un copil de cinci ani şi-a rupt picioarele într-un carusel din parc.
Autorităţile locale îşi pasează reciproc responsabilitatea Parcului Copiilor. După o perioadă în care a fost concesionat către SC Horticultura SA, o societate din subordinea consiliului local, primăria a preluat terenul. Oficialii de la primărie spun că obiectele de inventar şi mijloacele fixe, adică echipamentele de joacă pentru copii, aparţin acestei societăţi, care refuză de mai multe luni să le evacueze, în ciuda somaţiilor repetate. Problema este foarte gravă, pentru că Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a interzis folosirea acestora, din motive de nesiguranţă, după accidentul din 2004.
Plan de reabilitare
Flavius Boncea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, spune că, în acest moment, se lucrează la studiul de fezabilitate reamenajarea şi modernizarea Parcului Copiilor. El estimează că, în termen de cel mult două luni, va fi prezentat consilierilor locali spre aprobare. Până la reamenajarea propriu-zisă a parcului vor mai trece însă câteva luni, aşa că şansele ca micuţii de a se bucura de un spaţiu sigur de joacă până la sfârşitul anului sunt destul de limitate.
Planurile autorităţilor sunt însă genero