Mii de cetateni israelieni viziteaza anual Romania. Numarul lor ar putea fi mai mare daca Ministerul Transporturilor nu s-ar opune unor zboruri operate de companii aeriene care practica preturi scazute.
In aceasta perioada, in care turismul romanesc este grav afectat de explozia focarelor de gripa aviara, ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, ii mai da o copita domeniului pe care-l coordoneaza, refuzand sa acorde companiilor aviatice israeliene dreptul de a opera curse charter pe aeroporturile internationale din Bucuresti, pagubind astfel statul roman cu 10 milioane de dolari anual.
DIALOGUL SURZILOR. In toamna anului trecut, compania aeronautica israeliana Israir a solicitat autoritatilor aeronautice romane aprobarea de a opera spre Bucuresti curse charter cu turisti din Israel pe perioada sezonului turistic 2006. Un demeres banal, in fapt, o oferta atractiva pentru turismul romanesc, grav afectat de inundatii si mai nou de gripa aviara, la care firma din Israel ar fi trebuit sa primeasca raspuns in cateva zile. Sezonul turistic din 2006 incepe ins fara ca vreun raspuns al ministerului sa ajunga pe adresa consortiului israelian de turism din care fac parte Israir si Natour LTD. Aceasta din urma companie i-a cerut ministrului Gheorghe Dobre sprijin pentru a urgenta aprobarea solicitata. Dar asemenea subordonatilor sai, ministrul Dobre nu a dat nici un raspuns. Nici da, nici nu.
Blue Line, agent al consortiului Natour & Israir, a incercat din nou. Intr-o scrisoare, adresata tot ministrului Dobre, managerul Julian Andrei solicita "aprobarea dreptului de operare al companiei Israir cu charter Tel Aviv - Bucuresti - Tel Aviv, incepand cu cea mai apropiata data". Nici Blue Line nu a primit nici un raspuns.
BIROUL DE PRESA DEZINFORMEAZA. Am incercat sa aflam care este motivul acestei taceri suspecte a oficialilor d