Politia Economica a deschis un dosar de cercetare penala in cazul unei achizitii publice de 2,2 miliarde de lei vechi de la Spitalul brailean de Psihiatrie. Ofiterii de la Investigarea Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Braila, urmaresc modul in care proaspatul ex-director al unitatii medicale, ec. Traian Popa, a "feliat" achizitia si, in locul unei licitatii deschise pentru intreaga lucrare, a incredintat direct, pe bucati, lucrarile privind montarea unor panouri solare pentru preparare apa calda menajera si montarea unui cazan cu abur.
Pina la aceasta data, s-a realizat, insa, doar prima parte a achizitiei, cu putin peste un miliard de lei, insa modul in care au decurs lucrarile este controversat. Cauza a fost transata si de Curtea de Conturi care, altminteri, a confirmat, in urma unui control, ca investitiile constituiau o singura achizitie publica si ar fi trebuit scoase la licitatie deschisa - constituind acelasi capitol bugetar - si nu atribuite prin cerere de oferta unei firme din Bucuresti. Tot Curtea de Conturi mai sesizeaza si o alta serie de nereguli ce vizeaza achizitia si montarea panourilor solare, acordindu-i ec. Traian Popa termen pina la finele lunii iunie pentru remedierea acestora.
Cind trei institutii de control spun acelasi lucru...
In ultimul an, privind achizitia pentru reabilitarea centralei termice a Spitalului de Psihiatrie, respectiv achizitionarea unor panouri solare pentru apa calda si montarea unui cazan cu abur, trei institutii brailene cu atributii de control au descins la unitatea medicala: Garda Financiara, Curtea de Conturi si Directia de Sanatate Publica. Toate au constatat cam aceleasi aspecte, cum ca, desi Spitalului i s-au atribuit 2,2 miliarde de lei din bani publici pentru un singur capitol, directorul unitatii, ec. Traian Popa, proaspat schimb