CAIET DE RETETE De ce fac oare copiii mofturi la mancare? Stramba din nas atunci cand trebuie sa manance supa sau carnita, nu le place deloc sucul de fructe si nici nu vor sa auda de legume fierte. Sa fie de vina talentul culinar al mamicilor sau poate mancarea devine gustoasa de-abia cu varsta? Cine stie? Cu certitudine insa, copiii trebuie sa manance preparate bogate in vitamine si proteine, ca sa creasca mai repede mari.
Ce am putea face in aceasta situatie? Ganditi-va cat sunt de importante jucariile pentru ei. Le sunt atat de dragi, incat nu ezita sa se culce cu ele in patut sau sa le duca la plimbare in parc. Va dati seama cat de incantati ar fi daca le-ar si putea manca? Iepurasi care topaie si poposesc in gura lor larg deschisa, arici cu tepi gustosi de alune, rosii zambarete, dinozauri mereu pusi pe sotii....
ARICI INGREDIENTE: 250 g biscuiti, 125 g nuci, un pahar cu apa, 5 linguri cu zahar, 3 linguri cu cacao, esenta de vanilie, fulgi de migdale prajite. PREPARARE: Se face mai intai un sirop mai gros din apa, zahar, vanilie si cacao, pe aragaz, la foc mediu. Intre timp se macina foarte bine biscuitii si nucile (in loc de nuci se pot folosi alune prajite si descojite), apoi se pun intr-un castron mai inalt. Se toarna siropul fierbinte si se amesteca, obtinandu-se o pasta groasa. Cu mana uda se modeleaza corpul ariciului (o forma ovala, alungita). Se pudreaza cu cacao si se lasa in frigider ca sa se intareasca. Cand este gata, se infig fulgi de migdale prajite in locul tepilor, afine sau bombonele in locul ochilor. Aricii se servesc pe servetele colorate.
PORCUSORI INGREDIENTE: 6 oua, doi morcovi, boabe de piper, o salata verde, o jumatate de telina, un ardei gras. PREPARARE: Ouale se fierb tari si se descojesc. Morcovii se fierb si apoi se taie in fasii. Din ei se vor face codita si urechile porcusorului. In loc de picioruse se vor folosi