Luni, a debutat la Sala Palatului maratonul de cantec semnat Tudor Gheorghe. Artistul propune publicului un sejur prin poezia romaneasca si muzica. Seara de seara, maestrul ne ofera sansa de a ne reevalua umanul din noi.
"Primavara Simfonic" a fost primul concert care a deschis, luni seara, la Sala Palatului, seria celor sapte zile de intalnire muzicala intre Tudor Gheorghe si publicul sau. De la "Antiprimavara" lui Adrian Paunescu pana la poezia lui Anton Pann, spectatorii, veniti in numar mare, fani vechi sau recenti ai cantaretului, au fredonat alaturi de el. Ca de obicei, linia melodica a concertului a fost sustinuta de Orchestra si Corul Teatrului Liric si Filamonicii Craiova, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.
SPECTACOL. Tudor Gheorghe, imbracat in alb-negru, ca intr-o zi de sarbatoare, si-a intretinut publicul si cu vorbe de duh oltenesti si cu remarci mustratoare la adresa evenimentelor politice, sociale si culturale actuale din Romania si nu numai. Trupa castigatoare a Eurovisionului din acest an sau manelistii nu au scapat nici ei de dojana maestrului. Publicul in etate, poate cel mai fidel, aproba fiecare vorba a cantaretului, completandu-l cand isi cauta vorbele, de parca viata care i-a adus impreuna in fata muzicii ar fi creat o legatura invizibila de simtire si gandire. Nu a lipsit de la concertul-maraton nici publicul tanar, vizibil amuzat de vorbele de duh ale artistului si dornic sa se impartaseasca din intelepciunea poeziei romanesti. Dintre autorii alesi au fost Ion Barbu, Anton Pann, Ioan Alexandru, Adrian Paunescu, dar si Tudor Gheorghe.
DORUL DOR. In sala, timp de o ora si jumatate, salcamii au "innebunit de-atata primavara", stramosii "si-au scos degetele-afara", iar dorul "a fugit de-acasa". Publicul a vibrat la fiecare vers, la fiecare sunet, in cautarea dorului. Timp de cinci, zece minute, timp de un bis, spectatorii