La numai trei zile de la aplicarea noului pachet legislativ implementat de ministrul Eugen Nicolaescu, in sistemul de sanatate s-au declansat reactii de revolta in lant in lumea medicala.
Dupa schimbarea directorilor de spitale, pensionarea silita a peste 2.000 de medici din intreaga tara la 57 ani, femeile, si 62, barbatii bulverseaza intregul sistem sanitar. In timp ce ministrul Nicolaescu apreciaza ca virsta de pensionare este aceeasi pentru orice cetatean si ca nu face altceva decit sa aplice legile tarii, medicii sustin ca prevederile noului pachet legislativ creaza haos si sint antieuropene.
In Braila, cel putin 28 de medici s-au trezit in prag de pensionare peste noapte: 14 de la Spitalul Judetean de Urgenta, 2 de la Spitalul de Psihiatrie "Sf. Pantelimon", 1 medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) si 11 medici de familie.
Astazi, membrii Colegiului Medicilor din judetul Braila, impreuna cu membrii Societatii de Medicina Generala/ Medicina de Familie presteaza impotriva prevederilor Legii nr. 95/2006 referitoare la devansarea virstei de pensionare de la 65 ani, cum era stipulat in Legea nr. 306/2004 la 57 ani, femeile, si 62 ani, barbatii.
Dr. Florin Ioan, presedintele Colegiului Medicilor ne-a informat ca, in sprijinul actiunii de protest, medicii au multiple argumente, primordial fiind faptul ca facultatea de medicina obliga la cea mai lunga perioada de studii universitare si post-universitare din tara noastra.
"Medicii isi incep activitatea propriu-zisa mult mai tirziu decit alte categorii de personal cu studii superioare, raminindu-le o perioada mult mai scurta de activitate si implicit de cotizare pentru pensie. Aceasta modificare a survenit intr-un moment in care multi medici, bazati pe prevederile Legii nr. 306/2004, au angajat cheltuieli si credite pe care in noile conditii nu le mai pot ac