Berceanu a precizat, luni seara, că formaţiunile din Alianţă au stabilit că este nevoie de un cabinet mai suplu, "probabil fără miniştri de stat şi probabil fără miniştri-delegaţi". Un
Berceanu a precizat, luni seara, că formaţiunile din Alianţă au stabilit că este nevoie de un cabinet mai suplu, "probabil fără miniştri de stat şi probabil fără miniştri-delegaţi". Un alt punct care a întrunit acordul de principiu al liberalilor şi democraţilor a fost înfiinţarea unui minister al dezvoltării regionale, care să preia de la actualele portofolii sectoarele responsabile cu absorbţia şi distribuirea fondurilor comunitare. Printre planurile democraţilor se numără şi înfiinţarea unui minister al afacerilor europene, după modelul mai multor state membre ale UE.
Potrivit unor surse din Alianţă, liberalii au venit la negocieri cu o analiză comparativă privind configuraţia executivelor ţărilor din Uniune şi cu ideea aplicării noii formule după 1 ianuarie 2007.
Democraţii ţintesc Cancelaria lui Tăriceanu
Pediştii şi-au exprimat intenţia de a umbla şi la stufoasa structură aflată în subordinea directă a premierului Călin Popescu Tăriceanu, variantă destul de puţin agreată la nive-lul PNL.
Berceanu a precizat că "agenţiile vor fi incluse în subordinea guvernului, fără să mai treacă prin intermediul Cancelariei, într-o formulă mult mai eficientă şi mult mai directă". Ideile liderilor Alianţei despre noua faţă a guvernului au fost prezentate, ulterior, într-o şedinţă restrânsă şi preşedinţilor Partidului Conser-vator - Dan Voiculescu şi UDMR - Marko Bela.