Indoit din sale, Diogene isi spala varza la fintina, cind, pe acolo, trecu
Platon urmat de alaiul de aristocrati care il admirau.
"Vezi, Diogene", spuse Platon cu voce rasunatoare, "daca nu ti-a placut sa te inchini celor treizeci [n.n. - regimul aristocratic al acelui moment], acum esti obligat sa-ti speli singur varza".
Cind hohotele de ris se potolira, se auzi vocea lui Diogene care, in tot acest timp, aplecat, continuase sa-si spele varza: "Vezi, Platon, daca nu ti-a placut sa-ti speli singur varza, atunci ai fost obligat sa te inchini celor treizeci".
Achizitia grupului de presa "Catavencu" de catre Sorin Ovidiu Vintu furnizeaza trei aspecte interesante.
Primul: lui Vintu ii intra in proprietate ziarul regretatului Ion Ratiu,
taranistul cu papion care a fondat "Cotidianul", ziar aflat in pachetul de
publicatii "vintut". Ratiu era suficient de bogat ca sa nu-i fi placut asta.
Dinspre mormintul lui, se vede trist.
Al doilea: libertatea presei si monitorizarea ei au fost sustinute, pina acum, in organizarea unor oameni din "Academia Catavencu". Cuplati la "Centrul pentru Jurnalism Independent" si (mi se pare) si la niste fonduri europene, ziaristii de la "Catavencu" s-au opus "Clubului Roman de Presa" (CRP) pe care l-au considerat o asociatie patronala a presei manipulatorii.
Precizez ca opinia lor a fost mereu eronata, intrucit CRP a functionat ca
asociatie in care puterea de decizie o aveau directorii de presa, iar nu
patronii (sectiunea patronatului din CRP isi supunea propunerile aprobarii Consiliului de Onoare, din care faceau parte, in majoritate, directorii de presa).
Prin urmare, CRP a avut rolul unui instrument de presiune asupra patronatului presei, in favoarea directorilor ei, dincolo de orice reguli ale Clubului (se vede asta fie si din felul cum Cr