Viceprimarul comunei bihorene Borod, Aron Catona, a hotarat sa instaleze o bariera la intrarea in localitate. Motivul este acela de a stopa traficul camioanelor, care afecteaza, din cauza greutatii, covorul asfaltic proaspat turnat.
Problema este, insa, ca localnicii nu mai pot ajunge cu tractoarele la propria gospodarie si nici materiale de constructie nu-si mai pot duce, cu toate ca nu a existat vreo hotarare de Consiliu Local in acest sens.
In urma cu cateva saptamani, la intrarea in satul Borozel a fost turnat un covor asfaltic cu suprafata de 3.000 mp, lucrare efectuata din bani alocati de la bugetul Consiliului Judetean Bihor. "Eu am citit legile in domeniu si am vazut ca autoritatile publice locale, prin care eu inteleg Consiliul Local, primarul, viceprimarul si secretarul pot monta semne de circulatie pe drumurile comunale. Astfel ca am pus semne in locul respectiv", a spus viceprimarul.
Potrivit sursei citate, protejarea asfaltului, care a costat aproape doua miliarde lei vechi, nu putea fi asigurata doar cu semne rutiere pe care unii le respecta, altii mai putin. "M-am gandit ca cea mai buna metoda de a opri traficul greu ar fi instalarea unei bariere.
Am vorbit si cu cei de la Compania de Drumuri si mi-au spus ca acest covor asfaltic nu suporta autovehicule mai mari de 10 tone", a adaugat Catona.
Primarul comunei, Sorin Sarca, se gandeste, insa, la o rezolvare legala a problemei. "Intr-adevar, acea lucrare trebuie protejata, sens in care am formulat un proiect de hotarare, pe care il voi supune astazi (ieri Ð n.r.) atentiei consilierilor locali".
Potrivit acestuia, va fi interzis traficul cu masini mai mari de 24 de tone pe drumurile comunale din localitate, acolo unde exista rute ocolitoare, drumuri comunale publice, cu