Parchetul General da binecuvanta-rea, procurorii emit mandatul, iar politistii confisca "infractorilor" computerele. Orice utilizator al re-telelor de cartier "se poate trezi la usa cu un mandat de perchezitie", spune sefa procu-rorilor antipiraterie. Parchetul General da binecuvantarea, procurorii emit mandatul, iar politistii confisca "infractorilor" computerele. Orice utilizator al retelelor de cartier "se poate trezi la usa cu un mandat de perchezitie", spune sefa procurorilor antipiraterie.
Isteria creata de celebra operatiune "Gramofonul" a inceput luna trecuta la Iasi. Patru persoane s-au trezit cu politia in prag, cu mandat de perchezitie si tot dichisul. Computerele le-au fost confiscate pentru ca foloseau un program prin care faceau schimb de fisiere cu alti internauti. Oamenii s-au trezit cu dosare penale, iar declaratiile autoritatilor sunt extrem de belicoase in ceea ce-i priveste. Ancheta este in curs.
DESCINDERI. In editia din 18 mai, Ziarul de Iasi ii citeaza chiar pe cei doi politisti care au efectuat descinderile. Potrivit colegilor nostri ieseni, sunt anchetati Petru Iacob, Cornel Frunza si Ion Ungureanu. Acestia ar fi fost prinsi ca faceau publice materiale pe hub-urile United si ARM. In cazul celor trei nu a fost vorba de nici un fel de profit material realizat in urma schimbului de fisiere. Din pacate, acest fapt nu a impiedicat autoritatile sa-i foloseasca pe post de exemplu, pentru a baga in sperieti celelalte zeci de mii de utilizatori ai programelor "file sharing" (programe folosite pentru schimbul de fisiere pe internet, precum DC++ sau ODC). Abia despre al patrulea, Ovidiu David, aflam ca ar fi putut realiza profit in urma activitatii pe internet. El este acuzat "ca a construit un site special prin care oferea spre vanzare CD-uri si DVD-uri cu filme, jocuri si programe. Acasa, politistii au descoperit si peste 2.000 de CD-