Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat un amendament prin care este amanata intrarea in vigoare a noului Cod Penal de la 1 septembrie la 31 decembrie 2006. Prorogarea a fost aprobata cu 15 voturi "pentru" si o abtinere. In pofida majoritatii confortabile cu care a trecut amendamentul, presedintele Comisiei, conservatorul Sergiu Andon, este nemultumit de decizia colegilor sai. „Este bine ca a fost modificat Codul Penal, ca lucrare in sine, dar nu cred ca aveam dreptul sa ne pronuntam, ca eram investiti sa ne pronuntam asupra Codului Penal 2004, care de doi ani se invata in facultati si toti juristii se pregatesc sa-l aplice”, a declarat Andon. Acesta a apreciat ca Parlamentul s-a pronuntat o data impotriva amanarii intrarii in vigoare a Codului Penal. In consecinta, nici Comisia si nici Ministerul de Justitie nu au dreptul sa ceara prorogarea.
Insa vicepresedintele comisiei, deputatul PSD Florin Iordache, a spus ca prorogarea era necesara pentru ca ministerul condus de Monica Macovei sa aiba timpul necesar sa armonizeze Codul Penal cu Codul de Procedura Penala, proces care nu poate fi finalizat pana la 1 septembrie, cum se preconiza initial. Social-democratul este nemultumit ca Ministerul de Justitie lucreaza acum la un al treilea Cod Penal, care are finalizata partea generala si care va fi prezentat in curand Parlamentului.
Iordache sustine ca ar fi fost mai buna varianta revizuirii Codului adoptat in 2004.
Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a adoptat un amendament prin care este amanata intrarea in vigoare a noului Cod Penal de la 1 septembrie la 31 decembrie 2006. Prorogarea a fost aprobata cu 15 voturi "pentru" si o abtinere. In pofida majoritatii confortabile cu care a trecut amendamentul, presedintele Comisiei, conservatorul Sergiu Andon, este nemultumit de decizia colegilor sai. „Este bine ca a fost modificat Codul Penal, ca lu