Vicepremierul rapidist si-a dat demisia din guvern la presiunile lui Tariceanu si ale partidului sau. El este acuzat in dosarul "Loteria".
George Copos a demisionat ieri din inalta functie, motivand ca este nemultumit de respingerea propunerilor sale de modificare a Codului Fiscal.
O solutie convenabila, care are meritul de a nu aminti adevarata cauza a demisiei: problemele pe care le are acesta cu DNA si costurile de imagine pentru guvern si partid pe care le-ar fi avut mentinerea sa in functie. Chiar si asa, demisia nu a fost una tocmai de bunavoie.
Voiculescu, usurat
Copos s-a infiintat ieri la conferinta de presa escortat de toata conducerea partidului. Dupa ce a declarat ca se bucura de prezenta mass-media, care „doreste sange, doreste evenimente”, acesta le-a citit ziaristilor declaratia sa, la care, dupa propriile spuse, muncise toata noaptea.
In timp ce Copos declara ca paraseste guvernul din cauza esecului de a impune anumite initiative privind mediul de afaceri - inclusiv modificarile la Codul Fiscal - seful sau, Dan Voiculescu, asezat la stanga sa, se distra de minune, zambind cu gura pana la urechi si scriindu-le biletele colegilor de la prezidiu. Fostul vicepremier nu a suflat niciun cuvant despre problemele sale cu justitia.
O demisie chinuita
Saptamana trecuta, conducerea partidului a asteptat in van ca George Copos sa demisioneze. Conservatorii organizasera chiar un Birou Politic extraordinar, in fata caruia Copos sa-si prezinte demisia, numai ca in ziua respectiva acesta le-a transmis ca are treaba la guvern si nu mai vine. Nici intrevederea ulterioara cu Voiculescu nu a rezolvat problema: Copos nu voia sa demisioneze.
Exasperat, seful PC a recurs la o solutie extrema: a anuntat public, alaltaieri, ca este de acord ca, la restructurarea guvernului, sa se desfiint