Congresul Societatii Romane de Medicina Estetica si Dermatologie Cosmetica si Chirurgicala se desfasoara in aceste zile la Hotelul Hilton din Bucuresti si are ca tema sanatatea si frumusetea pielii.
Evenimentul se adreseaza dermatologilor, chirurgilor, interesati de progresul metodelor de ingrijire a pielii: “Desi procedurile estetice pot fi executate si de alti specialisti, pielea, cu toate varstele si cu toate tratamentele ei, ii apartine esential dermatologului. Doar el poate vedea mai mult decat un rid la o piele imbatranita, mai mult decat cosuri la un adolescent. Pielea este un organ prin care vorbeste un intreg organism", declara Mihaela Leventer.
Pentru acest an, SRMEDCC isi propune sa continue campania de informare a publicului asupra cancerului de piele. ''In principiu, schimbarile de culoare, textura, grosimea, pilozitatea, aparitia de leziuni evidente, mancarimea pielii sunt semnele cele mai banale de boala iar publicul trebuie invatat sa le recunoasca”, avertizeaza dr. Mihaela Leventer, presedinte al SRME.
Dermatologul are rolul principal
Pielea este organul cu cea mai mare intindere, in plus intreaga suprafata se desfasoara la vedere. Frumusetea pielii ne preocupa pana la obsesie. Sanatatea tegumentului este insa de multe ori ignorata. ''Medicul dermatolog observa modificarile de pigmentare ale pielii. El vede de asemenea modificarile vasculare, vinisoare dilatate si vizibile prin transparenta pielii, inrosirea persistenta si nedorita a tenului si a nasului etc.
Imbatranirea in ochii medicului estetician inseamna dobandirea aspectului «cazut» al muschilor de pe conturul osos. In mare parte insa, cele mai multe transformari se datoreaza agresiunii ultravioletelor incasate de piele de-a lungul vietii. Aceste modificari tin de fotoimbatranire si de protectia insuficienta pe care am acordat-o pielii in momentele d