Cladirea Centrului de Diagnostic si Tratament din Cluj a ajuns in centrul unor interese obscure. Valoarea cladirii este estimata la mai mult de 20 miliarde de lei. In Cluj se vorbeste tot mai insistent de privatizarea Centrului, care este singura policlinica de stat care mai functioneaza in judet.
Chestiunea i-a dezbinat pe medici si pe ceilalti angajati ai Centrului, insa in cauza au aparut si tot soiul de oameni de afaceri, dispusi sa investeasca sume mari de bani in cladire.
Medicii de la Centrul de Diagnostic si Tratament sustin ideea preluarii activitatii actualei policlinici de o societate civila de medici. Aceasta ar urma sa ii includa pe toti medicii angajati. Cei care insa nu vor reusi sa isi rentabilizeze cabinetele ar urma sa fie exclusi dupa trei luni din societate. Se pare ca autoritatile medicale judetene ar fi de acord cu aceasta varianta.
Insa liderul sindicatului "Sanitas", care ii grupeaza pe asistentii medicali, pe infirmiere si pe angajatii din categoria personalului auxiliar, se opun privatizarii, mai ales ca medicii i-au anuntat pe sindicalisti ca vor sa efectueze concedieri masive. Drept urmare, oamenii vor sa protesteze intr-un mod inedit.
Ei vor sa isi ia cu totii concediu in aceeasi perioada si sa ii lase pe medici sa se descurce singuri. Reprezentantii "Sanitas" sunt de parere ca cea mai potrivita formula pentru supravietuirea Centrului ar fi pastrarea actualei formule de organizare sau trecerea Centrului de Diagnostic in componenta Spitalului Judetean.
De asemenea, o serie de medici pediatri cer trecerea lor in subordinea Spitalului Clinic de Copii. Exista si interesul mai multor companii private de a cumpara laboratorul Centrului, care are o numeroasa clientela si un foarte bun vad comercial. Pe fondul acestor framantari, Cen