Terenul pe care a fost ridicata cladirea a fost concesionat de la CL, cu destinatia exclusiva de construire a unui centru de telecomunicatii, de catre fosta Regie Autonoma (RA) Romtelecom. In momentul in care au cumparat imobilul de la Romtelecom, reprezentantii BT au uitat sa solicite Primariei modificarea destinatiei concesiunii.
Contractul incheiat intre CL Cluj Napoca si fosta Regie Autonoma prevede ca modificarea acestui aspect aduce dupa sine anularea contractului. “Suma platita prin contractul nr. 3905/17 decembrie 2005, incheiat de BT cu Romtelecom, este, deocamdata, blocata”, a confirmat purtatorul de cuvant al Primariei, Raimonda Boian.
Pana la clarificarea situatiei juridice a cladirii, BT nu poate schimba, legal, destinatia imobilului. BT au solicitat Primariei, inca de la inceputul anului, printr-o adresa din 17 ianuarie, modificarea concesionarului din contractul semnat de CL Cluj Napoca cu Romtelecom, insa au omis sa solicite si schimbarea destinatiei concesiunii.
In aceste conditii, sub sanctiunea anularii contractului de concesionare a terenului, cladirea poate fi folosita exclusiv ca centru de telecomunicatii. “Dreptul de concesiune asupra terenului se transmite in caz de succesiune sau de instrainare a constructiei pentru a carei realizare a fost constituit.
In aceleasi conditii se transmite si autorizatia de construire”, ne-a declarat Dacia Crisan, sef al Directiei Domeniului Public si Privat din Primarie, citand articolul nr. 41 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor in constructii.
Purtatorul de cuvant al Primariei a confirmat ca obiectul concesiunii a ramas nemodificat si ca, daca BT transforma cladirea in altceva decat in centru de telecomunicatii, contractul de concesiune se anuleaza de drept, iar terenul