Invata oamenii cum sa gandeasca. Nu oricum, ci creativ. Edward de Bono, maltezul despre ale carui idei se spune ca au transformat mentalitatea intregii omeniri, povesteste revistei Capital cum Romania are sansa de a fi mai creativa decat multe tari si cum “software-ul” uman nu a fost schimbat deloc in ultimii 2.400 de ani. Capital: Care este avantajul pe care credeti ca il are mediul de afaceri din Romania, in comparatie cu alte tari? Edward de Bono: Un avantaj
Invata oamenii cum sa gandeasca. Nu oricum, ci creativ. Edward de Bono, maltezul despre ale carui idei se spune ca au transformat mentalitatea intregii omeniri, povesteste revistei Capital cum Romania are sansa de a fi mai creativa decat multe tari si cum “software-ul” uman nu a fost schimbat deloc in ultimii 2.400 de ani.
Capital: Care este avantajul pe care credeti ca il are mediul de afaceri din Romania, in comparatie cu alte tari?
Edward de Bono: Un avantaj ar putea fi faptul ca, pornind de la o pozitie nu foarte puternica, oamenii sunt mult mai dispusi sa asculte, sa invete, sa se extinda. Daca o persoana ajunge sa creada ca succesul vine de la sine, atunci nu da dovada de prea multa creativitate. In Romania, sunt mai multe oportunitati pentru a fi creativ decat in multe alte tari.
Capital: Modul de gandire pe care il promovati ar trebui adaptat specificului local?
Edward de Bono: Nu, nu... Este folosit cu succes in China, Coreea, India, America de Nord, America de Sud. E ca si matematica, o stiinta care nu se adapteaza diferitelor culturi.
Capital: Ce sfat aveti pentru companiile care opereaza in Romania?
Edward de Bono: Cred ca de acum inainte va trebui sa luam creativitatea foarte in serios, pe