Faceti o cura de prospetime inainte de instalarea definitiva a verii. Castravetele este o leguma usoara, indopata de vitamine si care nu depune nici un gram de grasime pe talie. Pregatit la noi mai ales in salate, in alte parti ale lumii el se gateste ca orice leguma, prajit sau fiert. Usoare si savuroase, retetele pe care vi le prezentam in continuare asteapta sa le incercati.
Sendviciuri cu salata de castraveti si branza
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 castraveti mijlocii, sare, 4 linguri de suc de lamaie, patrunjel verde, marar, 1 legatura de ceapa verde subtire, 200 g branza telemea, 4 felii de paine de secara sau paine alba prajita usor.
Mod de preparare:
Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea cea mare, se sareaza, se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa cateva minute sa se marineze.
Separat, se toaca marunt verdeturile si se taie in ineluse subtiri ceapa verde.
Se rade si telemeaua pe razatoarea mare, se amesteca bine cu verdeturile si castravetii.
Se aseaza feliile de paine pe farfurie si se intinde deasupra un strat gros de castraveti cu branza. Se mananca cu cutitul si furculita.
Supa de castraveti cu iaurt si boia
Ingrediente (pentru 4 persoane): 1 castravete, 1/2 legatura de ceapa verde, frunze de menta proaspata, frunze de patrunjel verde, 2 varfuri de cutit de boia de ardei, 2 pahare de iaurt, 2 rosii, zeama de la o lamaie, sare, piper.
Mod de preparare:
Curatati castravetele, taiati-l in doua (pe lung) si scoateti semintele. Taiati fiecare jumatate in lamele foarte fine, apoi ceapa verde rondele (inclusiv coditele). Bateti bine iaurtul cu boiaua si zeama de lamaie. Opariti rosiile, indepartati pielita si taiati-le cubulete. Introduceti feliile de castravete, ceapa si rosiile in iaurtul batut si bagati supa la frigider (cel putin 2 ore). Cand o serviti, p