Iuliu Moldovan(Foto: )
Un cartier de locuinte, un complex de magazine si nici un leu cheltuiala pentru taxele la stat. Certificate de urbanism, autorizatii etc, adica nici una dintre cosmarurile birocratice ale Romaniei postrevolutionare.
In cursul vizitei de la Reghin, la inceputul anului, ministrul Sanatatii, Eugen Nicol aescu, a afirmat ca amenajarea unui nou spital pentru reghineni reprezint a o prioritate. Ministrul a afirmat ca fondurile necesare pentru construirea unui nou spital se vor aloca prin fondul national de sanatate, prevazut in reforma Sanatatii.
Ministrul a mai apreciat c a imobilul in care functioneaza Spitalul "Eugen Nicoara" din Reghin este vechi si implica cheltuieli mari pentru intretinere. In plus, cladirea este revendicata si va fi retrocedata in curand, ceea ce reprezint a un motiv in plus pentru a demara proiectul pentru noul spital.
Acestea erau premisele de la care urma sa demareze constructia viitorului spital de Reghin.
Prima faza, identificarea terenului, a fost rezolvata rapid. Intamplator, in schema, s-a nimerit donatoarea Holland, care prinsa de dragostea pentru sanatatea reghinenilor a fost de acord sa cedeze 4 din cele 15 ha de teren, extravilan, pe care le detine intre Reghin si comuna Breaza.
Interesanta este nu doar actiunea benevola a familiei Holland cat mai ales beneficiile pe care distinsa proprietara le va obtine de pe urma actului caritabil.
Dupa cum aminteam mai sus, doamna Holland si-a cedat patru hectare de teren agricol, in conditiile in care in zona in care va fi construit spitalul, ea intentioneaza sa construiasca un cartier de locuinte, inclusiv un complex de magazine.
Din acest troc purtat cu Primaria Reghin, proprietara se va alege cu zero lei platib