In anii '80, leacul a fost perceput intai ca... spion american Cu 17 ani ani in urma, intr-un laborator din centrul Timisoarei, situat pe strada Lucian Blaga nr. 3, biologul Constantin Iercescu a facut o descoperire care avea sa revolutioneze industria medicamentelor impotriva durerilor reumatismale. In scurt timp, Rumeynul, unguentul inventat si brevetat de Constantin Iercescu, a devenit cel mai cunoscut si solicitat leac impotriva durerilor de oase. Desi in 15 ani s-au vandut milioane de tuburi, unguentul a fost retras din farmacii. Fra explicatii.
Acum, desi refuzul de comunicare din partea reprezentantilor Ministerului Sanatatii i-a lasat un gust amar bilogului Iercescu, nu a pus armele jos. Viseaza sa breveteze doua produse naturale : unul care sa stavileasca ravagiile pe care le face virusul HIV, iar celalalt sa trateze cancerul. Unguente "made in Timisoara" In momentul in care a descoperit leacul minune impotriva reumatismului, Constantin Iercescu avea 40 de ani. Inventia, numita Rumeyn, la care a lucrat cinci ani de zile, a devenit in scurt timp leacul impotriva durerilor de oase. Ineditul acestui medicament consta in faptul ca era produs extras exclusiv din radacina de carmaz - sau rumeioara, cum mai e cunoscuta planta. De altfel de aici a venit si denumirea preparatului. De la sfarsitul anilor '80 in toate farmaciile din tara s-au vandut peste patru milioane de tuburi din unguentul antireumatic gandit la Timisoara.
Pe langa unguentul Rumeyn, Iercescu a lansat pe piata si unul dintre cele mai puternice cicatrizante, Hipericin, imbatabil in comparatie cu alte produse de gen nu numai prin faptul ca este suta la suta natural, dar si prin aceea ca se producea la un pret infim. Spre regretul cercetatorului insa, in momentul de fata trebuie sa vorbeasca la trecut despre cele doua unguente. "De anul trecut nu am mai primit aprobarea de la Agentia Nationa