La Timisoara a avut loc, zilele trecute, "Reuniunea chirurgilor banateni". La manifestarea de anul acesta, peste 150 de chirurgi din sud-vestul, tarii dar si din Banatul Sarbesc si cel Maghiar, au incercat, in timpul dezbaterilor axate pe tema "Chirurgia de urgenta", sa gaseasca solutii la problemele aparute in aceasta ramura a medicinei.
Pe langa caracterul oficial, reuniunea anuala a chirurgilor banateni - o manifestare ajunsa la a 14-a editie - este si un prilej "de cultivare a prieteniilor si de informare reciproca. Chirurgii din diverse specialitati au ocazia sa arate ce au facut de anul trecut si pana anul acesta, vedem unde am facut pasi inainte, ce mai trebuie sa facem. Cautam, insa, sa fugim de cuvintele mari de la congresele de specialitate", spune prof. dr. Vladimir Fluture, seful Clinicii de Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Municipal Timisoara.
Prof. dr. Vladimir Fluture sustine ca foarte importanta pentru dezvoltarea din acest domeniu este scoala de chirurgie. "Activitatea practica nu se poate invata din carti. Scoala de chirurgie este un atribut pe care il obtine o clinica de chirurgie daca este bine pregatita profesional, daca colaboratorii si tot staff-ul sunt preocupati si daca au fost stabilite niste reguli. In Timisoara pot spune cu convingere ca exista aceasta scoala. Trebuie insa sa se inteleaga ca, in contextul actualei reforme din domeniul sanitar, eficienta economica trebuie sa dubleze eficienta profesionala. Niciunde in lume nu se poate decat sa mergi pe linia eficientei". La Timisoara a avut loc, zilele trecute, "Reuniunea chirurgilor banateni". La manifestarea de anul acesta, peste 150 de chirurgi din sud-vestul, tarii dar si din Banatul Sarbesc si cel Maghiar, au incercat, in timpul dezbaterilor axate pe tema "Chirurgia de urgenta", sa gaseasca solutii la problemele aparute in aceasta ramura a medicinei.
Pe langa cara