Unul dintre restaurantele recent aparute in Craiova este Magnolia - Rest&Pub, situat pe strada Fratii Golesti, la numarul 49. Ceea ce am remarcat la Magnolia au fost scaunele de pe terasa - tip sezlong, pe care le-am testat si am ajuns la concluzia ca sunt cele mai comode. Vremea nu mi-a permis insa luxul de a-mi petrece seara pe terasa, asa ca m-am reorientat catre restaurant (in aceeasi cladire aflându-se un pub - la demisol - si un restaurant - la etaj). Restaurantul Magnolia e impartit in doua saloane. Atmosfera e calda, iar mesele sunt gata de oaspeti in orice clipa a zilei. Fotografiile alb-negru expuse pe pereti, reprezentând cladiri impunatoare din Craiova (prefectura, Casa Alba), mobilierul de culoarea mahonului, draperiile si fetele de masa de buna calitate, in culoarea sampaniei, toate aduc aminte de un local al anilor '60-'70. In fiecare salon troneaza insa câte un televizor extraplat, semn ca traditionalul se impaca bine cu modernul, a carui nota pregnanta am sesizat-o si la toaleta, pe care am gasit-o foarte curata. La capitolul servire, numai de bine Am vizitat localul putin inainte de ora 22.00 si trebuie sa recunosc ca nu am fost o clienta tocmai comoda, mai ales ca am reusit sa schimb comanda la vreo zece minute dupa ce fusese dusa la bacatarie. Spre surprinderea mea, ospatarita a primit schimbarea cu zâmbetul pe buze. De fapt, pot sa afirm ca servirea este impecabila, iar mâncarea buna si multa. Din meniul extrem de variat am ales o salata de cruditati (cu mar, morcov, telina, salata verde si maioneza), frigarui de pui si un mixt grill (gratar de pui, vita si porc). Pentru desert, desi mi-au facut cu ochiul clatitele cu miere si nuci si papanasii, am ales ananas umplut cu bucati de ananas (natural si din compot), mango din compot, portocale naturale, struguri din compot, toate acoperite cu un strat marinimos de frisca si glazurate cu sirop de capsu