Liderii coalitiei nu au reusit sa gaseasca o solutie privind impartirea functiilor ramase dupa reorganizarea Guvernului. Prin urmare, ei au decis sa faca o restructurare de rangul doi, prin schimbarea catorva secretari de stat.
Negocierile privind noua formula a cabinetului Tariceanu au fost facute numai la nivelul celor patru presedinti ai partidelor aflate la guvernare. Iar concluzia la care au ajuns a fost aceea ca schimbarile nu trebuie facute in graba.
Decizia insa nu a surprins, intrucat cu cateva ore inainte de intalnirea respectiva, doar PD afirma categoric ca restructurarea trebuie facuta rapid.
Surse parlamentare spun insa ca in timpul discutiei dintre cei patru lideri, nici macar Emil Boc nu a mai fost atat de vehement in sustinerea propriului proiect.
Atitudinea PD a fost mai degraba cu un joc de glezne, intrucat urmareau de fapt obtinerea anumitor functii, sustin sursele noastre. Potrivit acestora, schimbarile in randul ministrilor vor fi facute doar prin remaniere, nu si restructurare.
Deciziile se iau prin consens
Dupa discutiile purtate de cei patru lideri, fiecare partid a iesit cu un alt tip de mesaj. In timp ce democratii au spus ca negocierile privind reducerea numarului de ministri vor continua pana cand se va ajunge la un consens, conservatorii au spus ca restructurarea s-a incheiat. "Exista un acord al coalitiei pentru restructurarea secretarilor de stat si a numarului de agentii, in principiu cu un numar mergand pana la o treime", a declarat, la finalul reuniunii liderilor coalitiei, presedintele PD, Emil Boc.
El a precizat ca in saptamana care urmeaza trebuie definitivate tehnic aceste chestiuni, urmand sa fie prezentate intr-o sedinta separata.
Liderul democrat a afirmat, totodata, ca nu exista inca un consens pe ceea ce vizeaza restructurarea Guvernului.
Tot despre cons