Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de ouă, cu 5,675 l lapte şi cu aproximativ 40 de portocale. Mierea este un aliment delicios şi foarte util sănătăţii. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte băuturi, sub formă de tartine. Cu ajutorul mierii se pot prepara prăjituri perfect tolerabile, care, după opinia nutriţioniştilor, pot înlocui prăjiturile obişnuite, care sunt în general stimulatoare ale acidităţii. Dacă în trecut, milenii de-a rândul, mierea a fost folosită ca atare în terapeutică, astăzi stau la dispoziţie în afara acesteia şi alte produse apicole. Produsele apicole naturale, directe sunt mierea, ceara, propolisul, polenul, lăptisorul de matcă şi veninul de albine. Produsele apicole indirecte naturale sau produsele derivate în apiterapie sunt hidromelul, oţetul de miere, turtele şi prăjiturile din miere, cremele de ceară, preparatele cosmetice pe bază de produse apicole, diversele sortimente vitalizante alcătuite pe bază de produse apicole.
Un kilogram de miere este echivalent sub raport caloric cu 1,680 kg carne de vacă, cu 50 de ouă, cu 5,675 l lapte şi cu aproximativ 40 de portocale. Mierea este un aliment delicios şi foarte util sănătăţii. Ea se poate consuma ca atare, sau ca adaos la ceai, lapte, alte băuturi, sub formă de tartine. Cu ajutorul mierii se pot prepara prăjituri perfect tolerabile, care, după opinia nutriţioniştilor, pot înlocui prăjiturile obişnuite, care sunt în general stimulatoare ale acidităţii. Dacă în trecut, milenii de-a rândul, mierea a fost folosită ca atare în terapeutică, astăzi stau la dispoziţie în afara acesteia şi alte produse apicole. Produsele apicole naturale, directe sunt mierea, ceara, propolisul, polenul, lăptisorul de matcă şi veninul de albine. Produsele apicole indirecte naturale sau produsele derivate în apiterapie sunt hidromelu