şi Ministerul de Interne rămân pe poziţia fermă că legile nu sunt contradictorii. Internele admit că va interveni o transferare la nivel local a atribuţiei de numire a directorilor de spitale, şi Ministerul de Interne rămân pe poziţia fermă că legile nu sunt contradictorii. Internele admit că va interveni o transferare la nivel local a atribuţiei de numire a directorilor de spitale, dar fiindcă nu s-au stabilit normele de aplicare ale legii lui Blaga, pachetul de reformă al lui Nicolăescu are prioritate.
Dr. Dan şerban, fost director al Spitalului Sf. Pantelimon din Bucureşti, a făcut deja primul pas spre procesul cu Ministerul Sănătăţii. "Am despus la minister recursul administrativ graţios, care îi dă posibilitatea ministrului să verifice legalitatea actelor şi să revoce ordinele date.
Dacă nu răspunde în termen de 30 de zile, se ajunge în justiţie", ne-a declarat dr. şerban. Acesta mai spune că, prin acţiunea sa, nu vrea repunerea în funcţie, ci doreşte să semnaleze că ministrul a demis ilegal toţi directorii de spitale.
Actul promovat la Sănătate prevede desfiinţarea consiliilor de administraţie şi a funcţiei de director şi numirea, pe o perioadă de şase luni, a unor manageri, pentru a da posibilitatea unui control mai eficient al resurselor şi al restructurării. În baza acestor prevederi, ministrul sănătăţii a emis ordinele prin care erau desfiinţate aceste organisme. Legea descentralizării, promovată de Blaga, stabileşte însă pentru autorităţile locale competenţe exclusive în ceea ce priveşte administrarea unităţilor sanitare de interes local şi de interes judeţean. Ministrul sănătăţii, aflat la Timişoara, a declarat doar că legea-cadru a descentralizării "este o lege bună" şi complementară reformelor din România.
Directorii spitalelor din provincie sunt de părere că postul lor ar fi trebuit scos la concurs împreună cu Consiliul Local